Voor Altijd Gekoesterd

Ritueelbegeleiding in Maarssen en omgeving

Iemand in je omgeving is overleden. Een intense en verdrietige tijd. Een uitvaartverzorger biedt uitkomst met de praktische zaken rondom de uitvaart, maar er moet ook worden nagedacht over de invulling van een persoonlijk en warm afscheid.

Een ritueelbegeleider in Maarssen helpt bij de inhoud en vorm van dit persoonlijke afscheid. Samen gaan we op zoek naar de wensen van jou, maar ook van de overledene.

Om dit afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken, ga ik bij je thuis in gesprek. Ik luister naar jou als nabestaande en verdiep mij in het verhaal van de overledene. Samen gaan we op zoek naar wat belangrijk voor de overledene was en wat jij, als nabestaande, wil meenemen in de toekomst.

 

Een warm en persoonlijk afscheid

Een afscheid is op veel manieren in te vullen. Mijn diensten zijn heel veelzijdig . Ik kan volledig invulling geven aan de complete afscheidsdienst. Dit doe ik als nabestaanden zelf geen invulling kunnen of willen geven. Verder komt het regelmatig voor dat ik dien als back-up voor sprekers die het spannend vinden of voor nabestaanden die hulp nodig hebben bij het schrijven van hun verhaal.

In overleg met jou deel ik mijn verhaal voor het afscheid om samen de puntjes op de “i” te zetten. Ik hou ervan om een verhaal mooi rond te maken en hierin een boodschap te verwerken voor de toekomst. Dit doe ik vaak aan de hand van een persoonlijk symbool. Dit kan zijn via mooie, passende muziek, een beeld of handelingen.

Ik kan ook jouw verhaal delen tijdens het afscheid. Dit doe ik op een rustige wijze en probeer iedereen zich betrokken te laten voelen. Daarnaast zorg ik voor bruggetjes bij het aankondigen van muziek en andere sprekers.

Afscheid nemen blijft moeilijk en pijnlijk. Een persoonlijk en warm afscheid is belangrijk in het rouwproces. Ik wil je helpen om van het afscheid een mooie herinnering te maken.

Ik werk samen met de uitvaartverzorger van jouw keuze. Desgewenst kan ik een uitvaartverzorger in Maarssen en omstreken aanbevelen.

Om in de intense en kwetsbare tijd rondom een overlijden mensen te mogen bijstaan, ervaar ik als bijzonder en eervol.

Wat ik voor je kan betekenen:

  • Het schrijven en uitspreken van een levensverhaal of overweging;
  • Een persoonlijke invulling bij het vormgeven van een afscheid;
  • Advies bij het vinden van muziek, teksten en gedichten;
  • Het maken van een beeldpresentatie door middel van foto’s;
  • Het leiden van het afscheid op de dag van de uitvaart;
  • De invulling van de uitvaart uit handen nemen van de uitvaartbegeleider;
  • Het maken van een persoonlijk boekje.