Voor Altijd Gekoesterd UitvaartbegeleidingTarieven uitvaartspreker

Tarieven uitvaart: wat zijn mijn tarieven?

Vrijbijvende kennismaking kosteloos
Woorddienstbegeleiding € 650*
Uitvaartbegeleiding € 2300
Begeleiding bij een baby– of kinderuitvaart Nader te bespreken

Ieder afscheid is maatwerk. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid tijd en materialen er nodig zijn. Daarom kan ik niet van te voren precies voorstellen wat het afscheid totaal gaat kosten. Tijdens ons eerste gesprek zet ik al uw wensen op een rijtje. Binnen 24 uur na ons gesprek kom ik bij u terug met een begroting.

*Mijn standaardtarief voor de inhoudelijke begeleiding van een afscheidsbijeenkomst bedraagt €650,-.

Indien hier bijvoorbeeld ook op de dag voorafgaand aan het afscheid een kistsluitingsritueel bij komt, bedraagt het tarief €750,-.

Wat houdt woorddienstbegeleiding/ritueelbegeleiding in?

Soms word ik gevraagd om alleen de invulling van de afscheidsceremonie voor mijn rekening te nemen. Dit doe ik dan in mijn rol als woorddienstbegeleider (of onder de benaming ritueelbegeleider of uitvaartspreker).

Het regelwerk wordt dan door een andere uitvaartverzorger uitgevoerd.

De kosten voor woorddienstbegeleiding omvatten een gesprek/interview van circa twee uur, uitwerking van ideeën en schrijven van teksten (een uitgebreid In Memoriam of andere tekst),  inhoudelijke afstemming (per telefoon of mail), samenstellen draaiboek, voorgaan bij het afscheid en desgewenst een (telefonisch) nagesprek.

Beniewd wat een uitvaartspreker (ritueelbegeleider) is of voor je kan betekenen?

Lees hier meer over woorddienst/ritueelbegeleiding/uitvaartspreker.

Welke kosten vallen er onder het begeleidingstarief?

Het begeleidingstarief voor een uitvaart omvat het bespreken van de uitvaart, maken van een draaiboek, afstemmen van gemaakte afspraken, verzorgen van de wettelijke formaliteiten, begeleiden op de dag van de uitvaart en de administratieve verwerking.

 

Hoeveel bedragen de kosten van een uitvaart?

Het is lastig om van te voren precies te vertellen wat de kosten van een het complete afscheidbedragen. Gemiddeld liggen de kosten voor een afscheid tussen de €7.000 en €11.000. De volledige kosten zijn afhankelijk van de wensen.

Zo liggen de kosten voor begraven over het algemeen hoger dan voor cremeren. Daarnaast hangen de kosten samen met de wensen van de omvang van het afscheid en de plek waar het afscheid georganiseerd wordt.

Ook kan ik met u in een voorgesprek alvast de verwachte kosten in kaart brengen. Ik heb ook een fijn wensenboekje ontwikkelt. Hiermee kunt u op uw gemak thuis uw wensen aangeven. Op deze manier zijn uw wensen altijd ergens terug te vinden.

Ben ik verplicht om de uitvaart onder te brengen bij mijn uitvaartverzekering?

Nabestaanden maken vaak gebruik van de diensten van de uitvaartondernemer die is gekoppeld aan de uitvaartverzekering van het gezin. Dit hoeft niet. Als verzekerde heb je de vrije keuze welke uitvaartonderneming de uitvaart gaat verzorgen.

Ik organiseer regelmatig uitvaarten voor families die verzekerd zijn bij Dela, Monuta, Reaal, de Goudse.

 

Lees meer ‘over mij

Terug naar home

Buiten mijn regio (Maarssen, Tienhoven, Utrecht eo) bereken ik reiskosten à € 0,30 per kilometer.
Genoemde prijzen zijn geldig met ingang van 1 januari 2024.
Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.