Voor Altijd Gekoesterd UitvaartbegeleidingUitvaartverzekering

Uitvaartverzekering; wat zijn mijn mogelijkheden?

Veel mensen hebben van jongs af aan een verzekering voor hun afscheid, maar zijn er niet van op de hoogte dat het dan nog steeds mogelijk is om te kiezen voor een eigen uitvaartverzorger.

Zelfs als je verzekerd bent bij de grote uitvaartverzekeraars.

Houd wel rekening met eventuele voorwaarden vauit de verzekeraar.

Een naturapolis of een kapitaalpolis?

Er zijn twee soorten verzekeringen: een naturaverzekering en een kapitaalverzekering.

Bij de naturaverzekering zijn concrete diensten en producten verzekerd.

Denk bijvoorbeeld aan een basiskist, 75 rouwbrieven, 150 prentjes, het rouwvervoer, de verzorging van de overledene, etc.

Wil je bijvoorbeeld een andere kist dan de kist uit jouw pakket of meer rouwkaarten of prentjes, dan betaal je het verschil zelf bij.

Bij een kapitaalverzekering is een vast bedrag verzekerd dat je naar eigen inzicht besteedt. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Voorbeeld bij een naturaverzekering

Stel, je hebt een naturaverzekering met een verzekeringspakket ter waarde van € 7.000.

Voor dit geld koopt de verzekeraar producten en diensten in en legt deze op ‘voorraad’. Kies je voor een andere uitvaartonderneming, dan krijg je slechts een deel van deze € 7.000 uitgekeerd.

Dit voelt als ‘weggegooid geld’,  maar toch hoeft dat niet zo te zijn.

In het pakket van de verzekeraar zitten namelijk vaak producten en diensten die je niet nodig hebt of ze zijn zo basis dat er toch gekozen wordt voor een iets luxer product.

Neem als voorbeeld het vervoer van de plek van overlijden naar de plek van opbaring, we noemen dat ‘overbrengen’.

Wanneer je thuis overlijdt en je wilt ook thuis worden opgebaard, dan heb je deze dienst niet nodig. Je krijgt dat geld (meestal) niet terug en kunt het ook niet ergens anders aan besteden.

Andersom, heb je honderd  rouwkaarten verzekerd en je wilt er tweehonderd, dan betaal je bij.

Ook belangrijk: het kan zomaar zo zijn dat de uitvaartverzorger van jouw keuze producten (zoals bijvoorbeeld een mooiere kist of een persoonlijk condoleanceboek) en diensten juist goedkoper levert dan de verzekeraar.

Hoe weet ik wat goed is voor mij?

Allereerst, ga na welke verzekeringsvorm je hebt, natura of kapitaal? Het is belangrijk om jouw verzekeringspakket goed te vergelijken met je uitvaartwensen. Uiteraard kan ik je hierbij helpen.

Met als mogelijke uitkomst dat je bij de uitvaartverzorger van jouw keuze goedkoper uit bent dan wanneer je de uitvaart laat verzorgen door de verzekeraar.  Maar het is ook een optie dat je (een beetje) moet bijbetalen.

De vraag is dan of je het waard vindt dat de uitvaartverzorger van jouw keuze wordt gevraagd of is dit voor jou niet van belang?

Bij welke uitvaartverzorger heb je het beste gevoel en heb je vertrouwen dat de uitvaart goed geregeld wordt?

Helaas, kan ik deze keuze niet voor je invullen, maar graag bespreek ik met jullie de mogelijkheden en eventuele kosten.

Ik organiseer regelmatig uitvaarten voor families die verzekerd zijn bij Dela, Monuta, Reaal, de Goudse.

 

Voor meer informatie omtrent verzekerinen raad ik u deze website aan.

Terug naar Home

Terug naar Over Sanne