Voor Altijd Gekoesterd UitvaartbegeleidingKosten van een uitvaart

Mijn begeleidingstarieven

Vrijbijvende kennismaking kosteloos
Woorddienstbegeleiding € 650*
Uitvaartbegeleiding € 2300
Uitvaartbegeleiding bij een baby– of kinderuitvaart Nader te bespreken

Ieder afscheid is maatwerk. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid tijd en materialen er nodig zijn. Daarom kan ik niet van te voren precies voorstellen wat de uitvaart totaal gaat kosten. Tijdens ons eerste gesprek zet ik al uw wensen op een rijtje. Binnen 24 uur na ons gesprek kom ik bij u terug met een begroting.

*Mijn standaardtarief voor de inhoudelijke begeleiding van een afscheidsbijeenkomst bedraagt €650,-.

Indien hier bijvoorbeeld ook op de dag voorafgaand aan de uitvaart een kistsluitingsritueel bij komt, bedraagt het tarief €750,-.

Welke kosten vallen er onder het uitvaartbegeleidingstarief?

Het begeleidingstarief voor een uitvaart omvat bespreken van de uitvaart, het maken van een draaiboek, het afstemmen van gemaakte afspraken, het verzorgen van de wettelijke formaliteiten, het begeleiden op de dag van de uitvaart en de administratieve verwerking.

Wat houdt woorddienstbegeleiding in?

Soms word ik gevraagd om alleen de invulling van de uitvaart zelf voor mijn rekening te nemen. Het regelwerk wordt dan door een andere uitvaartverzorger verzorgd. Mijn begeleidingskosten voor woorddienstbegeleiding omvat een gesprek/interview van circa twee uur, uitwerking van ideeën en schrijven van teksten, inhoudelijke afstemming (per telefoon of mail), samenstellen draaiboek, voorgaan bij de plechtigheid en desgewenst een (telefonisch) nagesprek.

Hoeveel bedragen de kosten van een uitvaart?

Het is lastig om van te voren precies te vertellen wat de kosten van een uitvaart bedragen. Gemiddeld liggen de kosten voor een uitvaart tussen de €7.000 en €11.000. De volledige kosten zijn afhankelijk van de wensen. Zo liggen de kosten voor begraven over het algemeen hoger dan voor cremeren. Daarnaast hangen de kosten samen met de wensen van de omvang van de uitvaart en de plek waar het afscheid georganiseerd wordt.

Ben ik verplicht om de uitvaart onder te brengen bij mijn uitvaartverzekering?

Nabestaanden maken vaak gebruik van de diensten van de uitvaartondernemer die is gekoppeld aan de uitvaartverzekering van het gezin. Dit hoeft niet. Als verzekerde heb je de vrije keuze welke uitvaartonderneming de uitvaart gaat verzorgen.

Ik organiseer regelmatig uitvaarten voor families die verzekerd zijn bij Dela, Monuta, Reaal, de Goudse.

Buiten mijn regio (Maarssen, Tienhoven, Utrecht eo) bereken ik reiskosten à € 0,30 per kilometer.
Genoemde prijzen zijn geldig met ingang van 1 januari 2024.
Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.