Voor Altijd Gekoesterd

Uitvaartbegeleiding door een ervaren uitvaartbegeleider

Ik geloof dat ieder afscheid persoonlijk moet worden ingevuld. Omdat ik ook werk als ritueelbegeleider in Maarssen kijk ik samen met de familie naar een warm en persoonlijk afscheid.

Graag voer ik openhartige gesprekken over de mogelijkheden. Er is vaak zoveel meer mogelijk dan de gebaande paden. Persoonlijk inbreng kan en mag. Te vaak laten we ons leiden door dat wat we weten of denken te weten van de wereld van de begrafenisondernemers en worden zelden geconfronteerd met een ander perspectief .

Veel uitvaarten lijken op elkaar, terwijl ieder mens zo duidelijk anders is. Om die reden kleur ik graag buiten de lijntjes, maar wel met de juiste organisatie die daarvoor nodig is. In overleg met de nabestaanden zoeken naar de best passende oplossingen, om zo te komen tot de meest waardevolle uitvaart.

Moeten we direct op de eerste dag alles regelen en beslissen?

Tijdens het eerste gesprek worden de eerste grote lijnen voor het afscheid besproken. Eerst kijken we naar de keuze begraven of cremeren, maar ook de locatie waar het afscheid plaatsvind en of een condoleance wenselijk is voorafgaand aan de dag van het afscheid. Vervolgens kijken we naar de eventuele kaart.

In de dagen die volgen, bespreken we stap voor stap de details voor het afscheid. Denk bijvoorbeeld aan de vraag: wie draagt de kist, professionele dragers, familie of vrienden? Wil je naasten als eerst of als laatst afscheid nemen aan het graf? Vindt er een ritueel plaats, dan wel kerkelijk of niet-kerkelijk? En hoe zit het met het vertonen van foto’s en welke vorm van (live)muziek is gewenst?

 

Het begeleiden van een baby- of kinderuitvaart

Voor Altijd Gekoesterd begeleidt ook baby- en kinderuitvaarten. Verdrietig genoeg weet ik uit ervaring hoe belangrijk het is om liefdevolle begeleiding te krijgen tijdens het afscheid nemen van je kind, zet ik mij als uitvaart-, ritueel- en woorddienstbegeleider in Maarssen volledig in om jullie als ouder(s)/verzorger(s) zo goed mogelijk te begeleiden.

Op de website vind je meer informatie onder het kopje baby– en kinderuitvaart .